knäckeliknäck

Jaha då har jag ännu en gång fått bevis på att lärarna på skolan behandlar oss som tonåringar. Efter att fråga om lov att få avvika från seminariet i morgon (givetvis efter att gjort mina uppgifter) och fått nej när jag frågade så känner jag mig orättvist behandlad (alla ska vara kvar och lyssna på varandra och detta ska ses som ett lärotillfälle).
Jag frågar om lov till skillnad från många andra elever som smiter utan att säga något och läraren märker inget och dessa blir godkända iallafall.

Nu undrar ni säkert varför jag ber om att få gå ifrån seminariet. Jo det är ju så då att jag läser en annan kurs samtidigt och har sluttenta i övermorgon (tisdag) förmiddag! Så anledningen är att jag vill hem så fort som möjligt för att fortsätta plugga inför denna! Till saken hör att jag har 7 mil hem och det tar en stund och sen att jag är själv hemma med kidsen nu eftersom Jocke är i Stockholm på utbildning inför sin resa!

Jag fick ett tykigt svar efter att ha "pimmat" läraren ett par gånger och hon skrev  tillslut att jag ändå skulle sitta o tänka på annat (tentan) under lektionen och jag kunde åka hem och läsa, för det finns ingen anledning att sitta av tid.......................

Nu vet jag inte om det påverkar mitt betyg (fick ingen info om detta) så jag kommer att vara kvar in i sista sekunden i morgon! Och jag ska nog j-vlar fixa tentan ändå om jag så ska läsa halva natten!

Ingen ska komma och tro att den kan knäcka mig.............



Såååå

Nu är jag i pluggtagen igen ..... så håll ut .... uppdatering kommer när du minst anar det ......!



Hittade några känslor från Afrika....i ett sparat dokument....

Ensam så ensam

När löven faller

Den torra sanden dammar

Den varma vinden

Mot min hud

Solen värmer

Min nacke färgas

Kinden fuktas

Av värme

Av tårar

Ensam så ensam

Ansträngt leende

En känsla tung

Längtan värker

I hjärtats inner

Lungor sprängs

Andedräkten fuktas

Luften darrar

Ögonen blöder

Handen kramar

Ensam så ensam

Molnen flyter

Himlen dyker

Ner mot din själ

Smärtan luggar

Tomheten dallrar

Ängslan våndas

Läpparna stramar

Luften tar slut

Ensam så ensam.....

jag är ju ingen diktare precis....men dessa ord beskriver mina blandade känslor nere i Afrika när jag längtade hem....




har inte somnat....

Nej syster yster jag har inte somnat! Bara kastat mig in i sista plugghysterin! Det är ju sååå sjuukt mycket nu.....

Förresten så klarade jag statistiktentan!! Yipeeaykayeay.....Så nu börjar jag ana slutet! Ni får ha lite tålamod och inte ge upp om jag inte har uppdaterat! För en sak är säker och det är att jag kommer att uppdatera! Frågan är bara när....

Nä efter vårt lilla bus-streck så drog vi upp till husvagnen och det finfina vädret! Sen var vi hemma sent i söndags och sen var det plugg i går o idag, heldagar......mellan allt så har jag försökt vila skallen lite! Måste ju hinna sortera oxå!

Men nu till verklighetens verklighet! Jag är färdig med plugget om en tenta! Så här nära ett satt mål har jag nog aldrig varit! Inte ett mål som har varit så här långsiktigt iaf....och jag är faktiskt stolt över mig själv och önskar att fler vågade ta steget ut och besanna sina drömmar! Det berikar livet!

Förresten så har jag hittat ett intressant tv-program! Draknästet! Tyckte inte det var nåt att ha i början, men det är rätt intressant att se hur de som har pengarna styr vårt utbud av prylar och grejer. Och det är intressant att se hur den "lille" mannen med mössan i handen ger bort andelar av sitt livs verk och att drakarna roffar åt sig så mycket dom kan! Kolla programmet och se hur vår värld styrs.....

Har du en bra grej kanske du inte har mer än 15 % av bolaget kvar och drakarna har roffat åt sig resten eller mer (givetvis mot en investeringssumma)  än dubbelt så mycket! Trots att det är dom som sitter på pengarna! Mer ska ha mycket sägs det ju........

Jag hade gärna sett att procenttalen var omkastade och den som är upphovsman till innovationen tjänade dom stora pengarna på sin egen grej....men så är det ju inte!

Skulle va kul att höra er sida av saken......!



Vår o sommarbabbel

Idag är en lördag som känns som en söndag! Kaffe, rostad macka med ost o marmelad + gårdagens tidning har startat upp denna tråkiga kalla försommardag! För det är väl försommar? Eller är det vår fortfarande? När bestäms det att våren har gått över till sommar? Är det något datum eller är det naturen eller är det värmen? Den värme som aldrig vill komma!

Fast i torsdags var det helt ok väder. Då satt vi ute på altanen (som jag fixat till mysigt med krukor o massa ljuslyktor) till elva innan vi frös så vi skakade. Men fram till dess var det riktigt gött!

I torsdags tog vi våra cyklar och busade till det lite. Vi cyklade ner till samhället och handlade chips, cola o folköl (Jocke dricker öl, inte jag...). Sen drog vi förbi svärmor (Jockes lilla mamma) och snodde hennes halva vinbox (dom är uppe och myser i sin båt på västkusten ändå) sen cyklade vi hemåt (vi snodde varsin liten snaps med cointreu oxå). Det var det här vi myste på när vi satt på altanen (får inte glömma köpa en flaska och ställa dit).

Det är rätt skönt när ungarna är halvvuxna och man kan börja leva "sitt eget vuxenliv"! Men det är lite jobbigt emellanåt oxå när man inte får ha sin tv-soffa ifred. Jag vill ju gärna kunna ligga raklång med täcket och glo på en bra film o käka ostbågar o dricka loka. Men det går ju inte när flickvänner o alla grabbsen är hemma och vill trängas i soffan. Men det är lite mysigt det oxå.

Jag säger som tiobarnspappan sa (han som vann på postkodlotteriet) att han var rik i livet innan men nu blev han lite rik på pengar oxå. Snart kommer min vinst för allt kämpande i livet!



inte ledig!

Hah....trodde jag verkligen att jag skulle få va ledig idag? Där lurade jag mig själv igen! Jag kom på i går kväll att jag faktiskt måste ha grupparbetet i farmakologin klar till fredag! Så jag har suttit och renskrivit allt i em! Så då lägger jag till 4 timmar till.....

Trevlig helg!



Kris te flyg arg e de dan.....i morgen!

Aarrgh....Trodde jag var av med pappersarbete i kväll....nä nu sitter J med sina avtal och informationspapper om Afganistan! Min hjärna brinner upp! Och inte kan jag tillkalla J (han har ju slutat på räddningstjänsten!)....Nä den var dålig det håller jag med om.....

Men allvarligt så har jag en brännande känsla i huvet....och det måste ju bara bero på allt pluggande! Ja jag erkänner.....jag har druckit för lite vatten oxå.....!!

Grillad fläskfile och potatisgratäng med ruccolasallad och rädisor toppat med senapsvinegrette....och ett glas rödvin! Slå det om du kan!! Nu är jag mätt så jag storknar! Och trött.......

Det blir en ledig dag i morgon men på fredag är det plugg som gäller igen.....kan hälsa till Johanna på Jönköpingsradion att för en student eller en servicemänniska är det svårt att plocka ut "klämdagar"!! På henne lät det som om var o varannan människa hade "klämdagar" att ta ut! Men det är ju långt från sanningen! Eller hur??

I morgon blir det hursomhelst en jäääättelåååång promenad runt sjön! Mina ben kan inte vara still längre.........!

Siss.....Hoppas middagen med "svärpäronen" var fin! (fast jag tvivlar inte en sekund på att det var nåt annat....)



blue eye

Yeess....det blev 11 timmars plugg idag! Jag slog morgondagens sluttid med 5 min! Alltid något! Seminarie i morgon på detta och sen vidare med projektplan inlämning - seminarie, begreppsdefinition inlämning, artikelgranskning inlämning - seminarie och sluttenta i farmakologi 2.......(på 2 veckor)

ja jag vet att jag börjar bli tjatig.....men jag måste få beklaga mig lite just nu.....det känns som om det hjälper kämpaglöden....det är när det känns motigt som jag strävar och stretar som bäst.....

Och! Idag fick jag komplimang för mina blå lysande ögon! De ni.....det var längesen någon gav en sån komplimang....jag kom alldeles av mig! Men glad blev jag! Kunde inte låta bli att kolla i backspegeln hela vägen hem om det verkligen stämde....och folk undrar varför man kör av vägen.....?? (ett litet raljerande skämt bara.....)

I morgon kommer JJ (Junior J) och N (flickvännen) hem och hälsar på över helgen! Jag minns för några månader sen (februari) när jag var alldeles förtvivlad (ringde dig syrran bla) över att JJ ville flytta ifrån oss! Idag känns det rätt ok att han bor på annan ort och kommer hem varannan helg! Det var nog dags att börja första klippen i navelsträngen.......

Som min vän C sa en gång för längesen....."alltid är det nån j-vla ålder"........fast den nuvarande åldersfasen rätt behaglig ändå......



ZZZZZZZZ.......

Seminarium i dag och i morgon! Klocka 22.15 släckte jag ner datorn och mina blå ögon! Sen sov jag och drömmde att J var jättesur på mig! Det spelade ingen roll vad jag sa eller gjorde så var han skitskur på mig och jag vet inte varför! Han vände sig bort hela tiden! Så nu var det min tur att ha ångest när jag vaknade. Jag slapp iofs att vakna svettig med bankande hjärta!

Det är helt sjukt att behöva sitta i 13 timmar och sträckplugga för att hinna med. Och då är det bara den ena kursen! Fattar inte att skolan måste ha så många delmoment i en kurs! Förresten så har jag fått veta att denna kurs ska ändras från en 15 poängskurs till en 7.5 kurs istället med följden att kursinnehållet bantas till hälften!!

Så det känns så lagom roligt att kämpa med detta nu och veta att man egentligen gör det i onödan! Jag måste ju få lite tid över till den andra kursen jag läser samtidigt nu!

suckpuststön! Men som kära syster sa: det är ju inte långt kvar nu! Men det känns verkligen som kort intensiv uppförsbacke som kommer att sluta med ett stup..............




WOW

ÅÅhhhh....måste prova! MIN NYA BLOGGDESIGN! Tack kära syster du är bäst!

Att försöka plugga nu är ju fördömt! Måste ju bara göra ett inlägg! Men jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om!

Jo kan ju berätta om hur fantastisk datorvärlden är! Har suttit hela dagen uppkopplad via msn och ett headset och arbetat på vår projektplan! Det är fantastiskt att slippa åka 7.5 mil x 2 när det regnar och är skitväder och man är urtrött och har försovit sig!

 Och jag har haft kontakt med två söner och båda mina systrar under tiden! Jag har nu träsmak i baken! Har suttit här sedan nio på morgonen! Och nu är klockan kvart i åtta på kvällen! Jaja, jag har ju ätit lite emellanåt oxå!

Så summasummarum så har jag fått j-ligt mycket gjort under dagen och jag har inte ens gått utanför dörren!

IT IS AMAZINGLY AND FANTASTICALLY

(fast stackars vovven har bara kissat två gånger under dagen)



den som krascha piloten bedja för trachsens pajas......

Tänkte skriva om något helt annat men systra mi fick mig på andra tankar. Jag vann hennes söndagsfrågetävling om Jönköpingsdialekten (jipeeayy jag som aldrig vinner annars)!

När jag glatt informerade J om min vinst så fick jag informationen om vilka som bidragit till denna speciella dialekt.

Det är tydligen "tattarna" (tartarerna) som spred sina ord för vinden. Det råder tydligen olika åsikter om dessa ord tillhör Jönköpingsdialekten eller om orden även finns i andra områden i Sverige. Jag kan inte avgöra om jag tycker att dialekten är vacker eller ful. Kanske "fulsnygg" är ett bra slangord?

Ossj, devon! Jönköpingsgrabbar är lite beddo, lite trascha, lite pasja och mycket pilo!

Någon som kan översätta detta? Hittade detta när jag Googlade precis........

Jag är stolt över min blandade västgöta - smålänningsdialekt som numera känns mer rikssvensk med inslag av småländska. Jag har hursomhelst väldigt lätt för att apa efter dialekter (detta händer efter en timmes vistelse) beoroende på var i sverige jag befinner mig.
Någon mer som har samma "syndrom"?



sunday bloody sunday...

Lördagen blev skön med plugg och senare grillning på altanen i solskenet och ett glas rödvin som tog slut alldeles för fort. Men lite kallt i vinden är det nok allt. Grannen påpekar varje gång att det är skönt i solen men kallt i vinden. Undrar om det blir en blåsig sommar i år??

Idag blir det mer plugg och sen kanske en cykeltur. Är såå sugen på att komma ut i naturen och bara sitta ner och fika någonstans med skön utsikt. Det känns som om jag behöver en sådan stund för att rensa huvet så det kan få plats lite mer kunskap. Frågan är bara åt vilket håll man ska styra cykeln?

J lagar mat nu och jag ska plugga vidare. Men det tar emot....................



doggedoggelita

Måste bara berätta om min hund. En svart sak med egen vilja och mycket bestämd men samtidigt med glimten i ögat världens villigaste och gladaste tjänare (flatcoated retriever).

Idag sprang hon gladeligen ut på gräsmattan för att uträtta sina behov. Jag och J (gubben som numera får heta J istället) stod uppe på altanen och dirigerade henne genom att ge kommando och peka med hela armen åt vilket håll hon skulle. Sagt och gjort så springer hon efteråt lika glad upp på altanen igen för att umgås med oss i vårsolen och kaffedoften i näsan. Hon slänger sig ner i solen och njuter lika mycket som vi. Det enda som rör sig på henne är den blöta svarta stora nosen som flyttar sig varefter vindpustarna flyger förbi.

Efter en stund ser jag en stor svartgrå kråka ute på gräset och jag uppmanar vovvsen att vara uppmärksam. Hon flyger upp och tittar sig hastigt omkring men upptäcker inte kråkan.....inte till en början iaf....plötsligt spänns hela den svartlurviga kroppen i en båge och skallet kommer djup nere från magen och genomljuder hela kvarteter (så var alla grannar vakna iaf)!

Ögonen lyser av jaktlust och läpparna fastnar på dom vita tänderna och plötsligt ser vår fina söta hund helt galen ut. Jag får en plötslig impuls och ber henne springa efter fågeln (ja jag vet att det var elakt men kunde inte låta bli). Hon springer ut på gräset och fågeln är ju så klart inte kvar där när hon är framme. Nosen sätts i backen och sökandet börjar. Hon velar lite fram o tillbaka innan hon snabbt sätter sig på huk och sätter sitt spår.

Efter detta har jag fått svar på vad det är hon spårar varje gång hon är på gräset. Det är fåglarnas dofter hon registrerar. Småfåglar bryr hon sig inte om men kajor och skator hatar hon. Vilket vi också gör inser jag plötsligt.

Hur är det man säger nu igen? "Sådan matte (husse) sådan hund"! Och i detta fallet stämmer det ju rätt bra. Eller hur?




morgen......

Undrar hur det går för sverige i kväll? Tror tyvärr inte vi har någon chans, men topp 5 vore ju bra iaf. Jag håller tummarna.

Schlagerfestivalen (stavas det kanske bar med c eller s?) har gjort sitt tycker jag. Det vore bättre att dela på Eurovisionen i två delar eftersom musiksmaken ändå är delad mellan länderna.

Som någon skrev "det räcker att Turkiet släpper en fis så får dom vara med i finalen och skaka rumpa" (tror det var i aftonbladet eller expressen). Jag tycker att hela showgrejen har gått för långt och numera glöms ju nästan melodin bort i alla färger, nakna magar o rumpor, glitter, ljusreflektioner, löshår och bomber (för att inte tala om att det gått inflation i Carolafläkten)!

Men jag vet ju att jag kommer att sitta där framför tv:n ikväll hursomhelst. Enda skillnaden är nog att jag inte kommer att rösta något, för man vet ju nästan hur det kommer att sluta iaf.

Dagen blir fylld av plugg iaf. Har nu bara 3 veckor kvar till examen så det blir korvstoppning. Hoppas det blir en trevlig lördag!



lugnet sänker sig.....

Urk va tråkigt att sitta hemma en fredagskväll ensam och glo på tv. Gubben är och bowlar med handbollsklubben och jag sitter här och tycker synd om mig själv.....

Anar vad som väntar till hösten o vintern när samma Gubbe sticker till Afganistan för att arbeta ett halvår. Men bäst att inte tänka så mycket på det nu (jag var ju i afrika i höstas i 3 månader!!).

Får väl be om ursäkt för förra inlägget, men jag var lite arg! Ibland blir jag arg på folk som inte tänker sig för att dom faktiskt kanske sårar människor i sin omgivning.

Nu är jag faktiskt inte så himla mycket tjock. Jag platsar inte i "tjorven" iaf (jo så heter GBY sängen på kirurgen här hemma) för jag är för liten!!! Fast jag är ju inte trådsmal. Nä sådär lagom tjock tycker Gubben iaf.

Men just nu står magen rakt ut efter kycklingtacos, godis och goda söta vindruvor  och massor med vatten. Jag har som vanligt druckit för lite vatten dom senaste dagarna. Vatten är livets dryck.

Har oxå kollat in postkodlotteriet och talang. Nu ska jag kolla Berg flyttar in. Fast egentligen skulle jag väl gå och lägga mig. Men jag vägrar vara "pensionär" redan. Anar att Gubben (måste sluta skriva gubben för det är det fulaste smeknamn jag vet) snart släntar in och vill sitta uppe och snacka lite. Får nog hålla ut lite till.

Usch va inlägget luktar medelålders. Men det är ju det jag är  (snart iaf) och mitt måtto är "att gilla läget". Så det får väl gälla i kväll med då!